Nederlandstalige makelaars in Tenerife
Zoekfuntie
Nieuwe ontwikkelingen

Clear Blue Skies Group S.L.

Adres (link naar de kaart):
C/. Bruselas, C.C. Fañabé Plaza 129,
38660, Adeje,
Santa Cruz de Tenerife, Spanje.

Phone: +34 922 71 47 72, .

Openingstijden:
Ma - do: 9.30 – 17.30
Vrijdag: 9.30 – 17.00
Zaterdag: 10.00 - 13.00
Zondag: Alleen op afspraak


 

Welke kosten zijn verbonden aan de aankoop van een eigendom?

Vraag:

Er werd mij verteld dat ik bovenop de prijs die ik betaal voor een eigendom nog eens 10% algemene kosten moet betalen. Dit lijkt heel veel, is dit correct? 

Antwoord: 

De kosten variëren naargelang hetgeen u koopt en of u al dan niet een hypotheek nodig heeft. Koopt u een nieuwe woning rechtstreeks van de constructeur, zonder hypotheek, dan betaalt u 5% IGIC (BTW), ( 7% vanaf 1 juli 2012) en 0,75% overdrachtsbelasting. 

U bent eveneens verantwoordelijk voor de betaling van de kosten van de notaris die uw aankoop afhandelt en de registratie van het eigendom bij het kadaster. Dit zijn geen vaste kosten maar bedragen +/- 2000 €. Daarnaast raden wij steeds aan gebruik te maken van een advocaat, die ervoor ondermeer voor zorgt dat de nutsvoorzieningen (water, elektriciteit, enz.) op uw naam worden gezet en nakijkt of er uitstaande schulden zijn op het eigendom. De kosten hiervan schommelen rond de 2000 €. 

Er bestaat nog een andere gemeentebelasting, de zogenaamde "Plus Valia"( meerwaarde van het grondstuk waarop het eigendom zich bevindt), maar deze wordt betaald door de verkoper. 

Dus voor de aankoop van een eigendom van 200.000 € moet u rekenen op een totale kost van ongeveer 19.500 €. Indien u echter een hypotheek nodig heeft, moet deze eveneens ondertekend en geregistreerd worden op het kantoor van de notaris, wat aanzienlijke kosten met zich meebrengt. Afhankelijk van de waarde, rekenen banken ongeveer 1% kosten aan voor het uitschrijven van een hypotheek. Hierbij komt een belasting van ongeveer 1%  evenals de notariële- en registratiekosten, dus een totale kost van  3% van de waarde van de hypotheek is niet ongewoon. 

Door middel van een subrogatie, het overnemen van de hypotheek van de bouwheer, kan je een deel van deze kosten omzeilen. 

Voor de aankoop van een bestaande woning valt de 5% IGIC weg,  maar de overdrachtsbelasting stijgt van 0,75% naar 6,5%. De overige kosten zijn gelijk, dus voor een doorverkoop, kun je verwachten dat de kosten ongeveer 8% zullen bedragen zonder  hypotheek, en ongeveer 10% met. 

Het is niet goedkoop, maar het is het zeker de moeite waard!

» » Welke kosten zijn verbonden aan de aankoop van een eigendom?
Populaire zoekopdrachten:


English - Tenerife Property
Español - Inmobiliaria Tenerife
Français - Tenerife Immobilier
Deutsch - Teneriffa Immobilien
© 2022, Clear Blue Skies Group S.L., Privacybeleid, Cookiesbeleid, Immo Tenerife