Nederlandstalige makelaars in Tenerife
Zoekfuntie
Nieuwe ontwikkelingen

Clear Blue Skies Group S.L.

Adres (link naar de kaart):
C/. Bruselas, C.C. Fañabé Plaza 129,
38660, Adeje,
Santa Cruz de Tenerife, Spanje.

Phone: +34 922 71 47 72, .

Openingstijden:
Ma - do: 9.30 – 17.30
Vrijdag: 9.30 – 17.00
Zaterdag: 10.00 - 13.00
Zondag: Alleen op afspraak


 

Vraag:

Is het absoluut noodzakelijk om een agentschap in te schakelen bij de aankoop van een eigendom op Tenerife? 

Antwoord:

Nee, er is geen enkele verplichting om een agent te gebruiken.

Een klein aantal van de deals wordt afgesloten tussen particulieren, meestal vrienden (die vaak geen vrienden meer zijn na de transactie), maar het overgrote deel van de verkopen gebeurt door tussenkomst van makelaars. De meesten van hen zijn goed geïnformeerd, vriendelijk en bereid om samen met u kostenloos een aantal eigendommen te bezoeken. 

Dus wat is het voordeel voor u? Wel een goede agent zal u eerst vragen om een vragenlijst in te vullen, om er zeker van te zijn dat u daadwerkelijk geïnteresseerd bent. Makelaars zijn drukke, professionele mensen die noch hun tijd, noch die van hun klanten wensen te verspillen. Ze zullen ook nagaan of u een hypotheek nodig heeft, en zo ja, of u hiervoor in aammerking komt. De Nationale Bank van Spanje legt immers zeer strenge regels op aan de banken om te voorkomen dat mensen leningen zouden krijgen die zij niet kunnen afbetalen. 

Hierna wordt een selectie gemaakt van eigendommen die voor u geschikt zijn, om te voorkomen dat u tientallen woningen hoeft te bezoeken. Zij staan u bij met advies, hulp, lokale kennis en spreken meestal Spaans. 

Wanneer u besluit om over te gaan tot een aankoop zullen zij u helpen bij het doorlopen van de verschillende procedures, het aanbevelen van een advocaat tot aan de ondertekening van het uiteindelijke contract bij de notaris.

Conclusie: het is niet verplicht een agenstschap in te schakelen bij de aankoop van een eigendom, maar aangezien de commissie betaald wordt door de verkopers en u ondertussen gratis gebruik kan maken van hun service en kennis, is het toch zeker aan te raden.

» » Ben ik verplicht een makelaar te gebruiken in Tenerife
Populaire zoekopdrachten:


English - Tenerife Property
Español - Inmobiliaria Tenerife
Français - Tenerife Immobilier
Deutsch - Teneriffa Immobilien
© 2022, Clear Blue Skies Group S.L., Privacybeleid, Cookiesbeleid, Immo Tenerife