Nederlandstalige makelaars in Tenerife
Zoekfuntie
Nieuwe ontwikkelingen

Clear Blue Skies Group S.L.

Adres (link naar de kaart):
C/. Bruselas, C.C. Fañabé Plaza 129,
38660, Adeje,
Santa Cruz de Tenerife, Spanje.

Phone: +34 922 71 47 72, .

Openingstijden:
Ma - do: 9.30 – 17.30
Vrijdag: 9.30 – 17.00
Zaterdag: 10.00 - 13.00
Zondag: Alleen op afspraak


 

Transactie van onroerend goed in Tenerife

Vraag:

Er werd mij verteld dat het niet noodzakelijk is een advocaat onder de arm te nemen bij de aankoop van een eigendom op Tenerife? 

Antwoord:

Wij raden u ten stellligste aan dit wel te doen! 

U bevindt zich in een vreemd land, de regels voor verkoop en aankoop van onroerend goed zijn hier totaal verschillend. (Beter, maar anders). Het uiteindelijke contract en de ovegrote meerderheid van de documenten die u nodig heeft zullen in het Spaans worden opgesteld en slechts enkele van de Notarissen spreken Engels. 

Wanneer u koopt, zult u een aantal zaken moet regelen, zoals de notaris, de inschrijving in het landregister en het betalen van een aantal belastingen. De gemiddelde prijs van een transactie bedraagt ongeveer 200.000 € en de gemiddelde kosten van een advocaat bedragen 2000 €, slechts 1% hiervan, dus het is moeilijk te geloven dat sommige mensen een eigendom kopen zonder wettelijke bescherming. Simpel gezegd, wanneer u hier zonder advocaat een eigendom wil kopen, moet u sterk in uw schoenen staan, tenzij u natuurlijk juridisch geschoold bent, vloeiend Spaans spreekt en houdt van de omgang met bureaucraten. 

Sommige makelaars vertellen hun klanten dat het niet noodzakelijk is een advocaat in te schakelen, maar vergeten echter te vermelden dat ze niet verzekerd zijn mocht er iets mis gaan. 

Goede advocaten zijn automatisch gedekt door verzekeringsmaatschappijen om zich te beschermen tegen mogelijke vergissingen, en het zou jammer zijn indien u hier geen gebruik zou van maken!

» » Is het noodzakelijk een advocaat te nemen?
Populaire zoekopdrachten:


English - Tenerife Property
Español - Inmobiliaria Tenerife
Français - Tenerife Immobilier
Deutsch - Teneriffa Immobilien
© 2022, Clear Blue Skies Group S.L., Privacybeleid, Cookiesbeleid, Immo Tenerife