Nederlandstalige makelaars in Tenerife
Zoekfuntie
Nieuwe ontwikkelingen

Clear Blue Skies Group S.L.

Adres (link naar de kaart):
C/. Bruselas, C.C. Fañabé Plaza 129,
38660, Adeje,
Santa Cruz de Tenerife, Spanje.

Phone: +34 922 71 47 72, .

Openingstijden:
Ma - do: 9.30 – 17.30
Vrijdag: 9.30 – 17.00
Zaterdag: 10.00 - 13.00
Zondag: Alleen op afspraak


 

Vastgoed kopen op Tenerife

Opgesteld door Paul Stokes, directeur van Clear Blue Skies Group SL, International Estate Agents in South Tenerife

De voordelen van wonen op Tenerife Er zijn enorme voordelen voor mensen uit het VK en elders om onroerend goed op Tenerife te kopen. Het hele jaar door zomerachtig weer is de voor de hand liggende attractie, maar Tenerife biedt zoveel voor bijna iedereen, of het nu gaat om de extreem lage kosten van levensonderhoud, de prachtige bergen en dennenbossen of gewoon de fantastische rustige levensstijl van zowel buitenlanders als de lokale bevolking, op deze, de toepasselijke naam "Fortunate Islands".

Veel mensen verruilen nu hun slonzige levensstijl thuis voor het prachtige subtropische klimaat dat hier wordt genoten, en met het hernieuwde vertrouwen, de rijkdom en de ambities van Europa's veertigers, vijftigers en zestigers, is er een aanhoudende vraag naar onroerend goed op Tenerife, met name in het zuiden rond Playa de las Americas. Er zijn echter veel subtiele verschillen in de manier waarop onroerend goed wordt verhandeld in Spanje en zijn eilanden, dus het is belangrijk om van tevoren uw huiswerk te doen en ervoor te zorgen dat u ervaren professionals heeft die u helpen bij uw aankoop. Clear Blue Skies Group SL werkt ook met gerenommeerde kredietverstrekkers die concurrerende hypotheken en producten voor het vrijgeven van aandelen aan onze klanten kunnen verstrekken. Klik hier voor meer informatie .

Hoe wordt onroerend goed verkocht? Het meeste onroerend goed wordt, net als in het VK, verkocht via makelaars. Wanneer u een advertentie ziet of een woning vindt die u graag zou willen bekijken op de website van een makelaar, kunt u de woning bezoeken met de vertegenwoordiger van de makelaar, en als u geïnteresseerd bent om te kopen, een bod uitbrengen aan de makelaar. Eigenaren van onroerend goed kennen hier over het algemeen de waarde van hun eigendom, maar er vindt normaal gesproken wat onderhandeling plaats met de makelaar die bemiddelt. Het is hier heel gebruikelijk dat onroerend goed gemeubileerd wordt verkocht en een ander ding om op te merken is dat er hier geen formeel enquêtesysteem is, dus u moet grotendeels uw eigen oordeel vellen over de staat van het onroerend goed.

Wat is de procedure voor de aankoop? Als uw bod wordt geaccepteerd, wordt u gevraagd om een aanbetaling te doen, normaal gesproken van 10%. Op dit moment is het verstandig om een onafhankelijke advocaat aan te stellen die uitsluitend uw belangen behartigt. De kosten van een lokale advocaat zijn afhankelijk van de waarde van het onroerend goed dat u koopt en het werk dat ermee gemoeid is, maar voor een standaard appartementsaankoop ligt deze normaal gesproken tussen de € 1500 en € 2500.

En nadat ik de 10% heb betaald? Na uw 10% betaald te hebben, wat nu? Welnu, uw advocaat en/of makelaar dient direct een “Nota Simple” aan te vragen bij het plaatselijke Kadaster. Dit is een document dat de advocaat vertelt of er kosten, hypotheken of embargo's op het onroerend goed zijn. Ervan uitgaande dat alles in orde is, stelt de makelaar of de advocaat de onderhandse koop- en verkoopovereenkomst op en dient deze zo spoedig mogelijk door u en de verkopers te worden ondertekend. Het zou normaal zijn dat het contract in het Spaans wordt geschreven, maar de meeste goede makelaars of advocaten zullen een zij-aan-zij vertaling in uw taal leveren. Als je twijfelt over wat je tekent, niet doen! Na ondertekening moet u duidelijk zijn dat als u de transactie niet binnen de afgesproken tijd voltooit, u uw volledige aanbetaling kunt verliezen.

De voltooiing? Op termijn, waarschijnlijk zo'n vier tot zes weken later, zal de transactie worden afgerond op het kantoor van een lokale notaris. De notaris controleert en bevestigt de voorwaarden van de transactie. Het is wettelijk verplicht dat de koper(s) en de verkoper(s) of hun aangewezen vertegenwoordigers aanwezig zijn. Als u niet aanwezig kunt zijn, moet u een volmacht geven (veel gemakkelijker hier dan in Groot-Brittannië) aan de persoon (advocaat, makelaar, vriend enz.) die u vertegenwoordigt. U wordt gevraagd om een aantal bankcheques (gegarandeerde cheques) om in totaal de overeengekomen koopprijs te bereiken. Als de verkoper een hypotheek heeft, zult u waarschijnlijk een wissel aan de bank van de verkoper verstrekken om de hypotheek af te betalen. Als de verkoper een niet-ingezetene is, wordt 3% van de prijs rechtstreeks door u aan de belastingdienst betaald, aangezien niet-ingezeten verkopers dit moeten betalen en vervolgens de hacienda (belastingdienst) ervan overtuigen dat zij geen belasting verschuldigd zijn, voordat ze het terugbetaald. Al het andere wordt rechtstreeks aan de verkoper betaald door middel van een bankcheque. Wees voorzichtig bij het overmaken van geld, aangezien banken in Spanje grote bedragen kunnen vragen voor het ontvangen van geld of het inzamelen van bankwissels. Kosten van duizenden euro's zijn geen uitzondering.

Welke extra kosten moet ik betalen? Uw advocaat moet ook voldoende geld van u hebben om de belastingen en kosten die voortvloeien uit de transactie als volgt te dekken.

  1. Transmissiebelasting = 6,5% van de waarde van de transactie (voor wederverkoop).
  2. Notaris- en registratiekosten van ongeveer 2000€.
  3. Advocaat = ongeveer 2.000 € inclusief de overgang van nutsvoorzieningen.

Op een eigendom van € 200.000 zou dit normaal gesproken ongeveer 8% vertegenwoordigen, maar uw advocaat zal u waarschijnlijk om 10% vragen, dus vergeet niet om een lijst met kosten te vragen bij uw wijziging, enkele maanden na de transactie.

Opmerking: voor nieuwe eigendommen waarvan u de eerste eigenaar bent, zou de belasting 1% zijn en moet u ook 7% IGIC (btw) betalen, dus in totaal 8%, waardoor uw kosten met nog eens 1,5% toenemen.

Na dit alles zou je nu de trotse eigenaar moeten zijn van je droomhuis in de zon, waar de gemeentebelasting maar een paar honderd euro per jaar is en je afval dagelijks wordt opgehaald voor een honderdtal euro per jaar. Als u in een gemeenschap woont (alle appartementen maken deel uit van een gemeenschap), moet u gemeenschapskosten betalen om het zwembad te onderhouden, de tuinen, liften en andere gemeenschappelijke voorzieningen te onderhouden.

Nog iets anders? Een testament opmaken. Aangezien u verschillende bezoeken aan advocaten en ten minste één aan het notariskantoor zult afleggen, moet u het doen terwijl u daar bent, het kost weinig en kan uw gezin veel problemen besparen als er iets ongewensts gebeurt. Oh ja, nog een laatste ding, u moet een NIE-nummer aanvragen, dit is alleen om u te registreren en moet worden gedaan voordat uw aankoop van onroerend goed is voltooid, uw advocaat of makelaar zal u adviseren. Of ontspan, leer wat Spaans en geniet van uw vakantie of het leven op een van de beste plekken op aarde.

» Gids voor het kopen van onroerend goed op Tenerife
Populaire zoekopdrachten:


English - Tenerife Property
Español - Inmobiliaria Tenerife
Français - Tenerife Immobilier
Deutsch - Teneriffa Immobilien
© 2022, Clear Blue Skies Group S.L., Privacybeleid, Cookiesbeleid, Immo Tenerife