Nederlandstalige makelaars in Tenerife
Zoekfuntie
Nieuwe ontwikkelingen

Clear Blue Skies Group S.L.

Adres (link naar de kaart):
C/. Bruselas, C.C. Fañabé Plaza 129,
38660, Adeje,
Santa Cruz de Tenerife, Spanje.

Phone: +34 922 71 47 72, .

Openingstijden:
Ma - do: 9.30 – 17.30
Vrijdag: 9.30 – 17.00
Zaterdag: 10.00 - 13.00
Zondag: Alleen op afspraak


 

Vastgoed kopen op Tenerife

Er zijn enorme voordelen verbonden aan het bezitten van een woning op Tenerife. Het hele jaar door zonnig weer is de voor de hand liggende attractie, maar Tenerife biedt zoveel meer, of het nu gaat om de aantrekkingskracht van de relatief lage kosten van levensonderhoud, het bewonderen van de prachtige natuurlijke landschappen en biodiversiteit van het eiland, de kosmopolitische maar cultureel rijke steden, het glorieuze strand levensstijl, het beroemde bruisende nachtleven of eindeloze reeks buitenactiviteiten. Natuurlijk, als je al het geluk hebt om in Tenerife te wonen of een eigendom te bezitten, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen hoe geweldig dit eiland is.

In vergelijking met andere landen zijn er veel subtiele verschillen in de manier waarop onroerend goed wordt verhandeld in Spanje en zijn eilanden, dus als u niet bekend bent met het proces, is het belangrijk om van tevoren uw huiswerk te doen en ervoor te zorgen dat u ervaren professionals hebt die u helpen bij het begeleiden jouw aankoop. Clear Blue Skies Group SL werkt ook met gerenommeerde kredietverstrekkers die concurrerende hypotheken en producten voor het vrijgeven van aandelen aan onze klanten kunnen verstrekken. Klik hier voor meer informatie .

Hoe wordt vastgoed verkocht? Het meeste onroerend goed wordt verkocht via makelaars. Wanneer u een woning vindt die u wilt bezichtigen, maakt u een afspraak voor een bezichtiging met een vertegenwoordiger van het makelaarskantoor en indien u een bod wilt doen, zal de makelaar hierover namens u onderhandelen. Het is hier heel gebruikelijk dat woningen gemeubileerd worden verkocht. Een ander ding om op te merken is dat, hoewel het op verzoek kan worden geregeld, het niet gebruikelijk is om eigendommen voorafgaand aan de aankoop te laten onderzoeken, dus u moet uw eigen oordeel vellen over de staat van het onroerend goed.

Wat is de procedure voor de aankoop? Als uw bod wordt geaccepteerd, wordt u gevraagd een aanbetaling te doen, normaal gesproken 10% van de overeengekomen koopprijs. In dit stadium is het verstandig om een onafhankelijke advocaat aan te stellen die uw belangen behartigt. De kosten van een lokale advocaat zijn afhankelijk van de waarde van het onroerend goed dat u koopt en het werk dat ermee gemoeid is, maar voor een standaard appartementsaankoop ligt deze normaal gesproken tussen de € 1500 en € 2500.

En nadat ik de 10% heb betaald? Uw advocaat en/of makelaar dient direct een “Nota Simple” aan te vragen bij het plaatselijke Kadaster. Dit is een document dat de advocaat vertelt of er kosten, hypotheken of embargo's op het onroerend goed zijn. Ervan uitgaande dat alles in orde is, zal de makelaar of de advocaat het onderhandse koop- en verkoopcontract opstellen en dit moet zo snel mogelijk door de kopers en verkopers worden ondertekend. Het zou normaal zijn dat het contract in het Spaans wordt geschreven, maar de meeste goede makelaars of advocaten zullen een vertaling in uw taal leveren. Als je twijfelt over wat je tekent, niet doen! Na ondertekening moet u duidelijk zijn dat als u de transactie niet binnen de afgesproken tijd voltooit, u uw volledige aanbetaling kunt verliezen. Als u er nog geen heeft, moet u een NIE-nummer aanvragen, dit is gewoon om u in Spanje te registreren en moet worden gedaan voordat uw aankoop van onroerend goed is voltooid; uw advocaat of makelaar zal u hierbij helpen, maar het is meestal een heel eenvoudig proces.

Het voltooien? Meestal wordt de transactie ongeveer vier tot zes weken later afgerond op het kantoor van een lokale notaris. De notaris controleert en bevestigt de voorwaarden, voorwaarden en wettigheid van de transactie. Het is wettelijk verplicht dat de koper(s) en de verkoper(s), of aangewezen vertegenwoordigers, aanwezig zijn. Als u niet aanwezig kunt zijn, moet u een volmacht geven aan de persoon die u vertegenwoordigt, dit kan uw advocaat zijn, een vriend, familielid enz. Dit kan eenvoudig worden verleend op Tenerife, maar kan meestal ook in uw eigen land worden geregeld indien nodig. U wordt gevraagd om een aantal bankwissels (gegarandeerde cheques) om het saldo van de overeengekomen koopprijs te betalen. Als de verkoper een hypotheek heeft, zult u waarschijnlijk een wissel aan de bank van de verkoper verstrekken om de hypotheek af te betalen. Indien de verkoper een niet-ingezetene is, wordt ook 3% van de koopprijs rechtstreeks aan de belastingdienst betaald. Dit komt omdat niet-ingezeten verkopers dit moeten betalen wanneer ze een woning verkopen, dan zal de hacienda (belastingdienst) controleren of ze geen belasting verschuldigd zijn, voordat deze wordt terugbetaald. Al het andere wordt rechtstreeks aan de verkoper betaald door middel van een bankcheque. Wees voorzichtig bij het overmaken van geld, aangezien banken in Spanje grote bedragen kunnen vragen voor het ontvangen van geld of het inzamelen van bankwissels. Kosten van duizenden euro's zijn niet ongebruikelijk, bespreek dit dan met ons.

Welke extra kosten moet ik betalen? Uw advocaat moet ook voldoende geld van u hebben om de belastingen en kosten die voortvloeien uit de transactie als volgt te dekken.

  1. Transmissiebelasting = 6,5% van de waarde van de transactie (voor wederverkoop).
  2. Notaris- en registratiekosten van ongeveer 2000€.
  3. Advocaat = ongeveer 2.000 € inclusief de overgang van nutsvoorzieningen.

Op een eigendom van € 200.000 zou dit normaal gesproken ongeveer 8% vertegenwoordigen, maar uw advocaat zal u waarschijnlijk om een provisie van 10% vragen, dus vergeet niet om een verklaring te vragen waarop alles staat vermeld waarvoor u hebt betaald wanneer u uw terugbetaling ontvangt. Dit zal doorgaans enkele maanden na voltooiing zijn.

Opmerking: voor nieuwe eigendommen waarvan u de eerste eigenaar bent, zou de belasting 1% zijn en moet u ook 7% IGIC (btw) betalen, dus in totaal 8%, waardoor uw kosten met nog eens 1,5% toenemen.

Na dit alles zou u nu de trotse eigenaar moeten zijn van uw droomhuis in de zon, waar de gemeentebelasting meestal maar een paar honderd euro per jaar is en uw afval dagelijks wordt opgehaald voor een honderdtal euro per jaar. Als u in een gemeenschap woont (alle appartementen maken deel uit van een gemeenschap), moet u gemeenschapskosten betalen om het zwembad te onderhouden, de tuinen, liften en andere gemeenschappelijke voorzieningen te onderhouden.

Nog iets anders? Krijg een testament. Aangezien u verschillende bezoeken aan advocaten zult afleggen en minstens één aan het notariskantoor, waarom zou u het dan niet gewoon doen terwijl u daar bent? Het kost relatief weinig en kan uw gezin veel problemen besparen als er iets onaangenaams gebeurt.

Eindelijk, geniet van wonen of vakantie vieren in uw nieuwe woning op Tenerife!

» Gids voor het kopen van onroerend goed op Tenerife
Populaire bestemmingen:
Populaire zoekopdrachten:


English - Tenerife Property
Español - Inmobiliaria Tenerife
Français - Tenerife Immobilier
Deutsch - Teneriffa Immobilien
© 2023, Clear Blue Skies Group S.L., Privacybeleid, Cookiesbeleid, Immo Tenerife